• Cοαching, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

Ομιλίες

Ο ICF (International Coaching Federation) Greece Chapter στα πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας του coaching, διοργάνωσε στις 16.5.2017 μια εκδήλωση ανοιχτή για όλο τον κόσμο με σκοπό να μοιραστεί τι είναι το coaching. "Σφηνάκια" Coaching λοιπόν, ολιγόλεπτες ομιλίες με σκοπό να απαντηθούν τα ερωτήματα για τη σχετικά νέα τεχνική στην Ελλάδα το coaching.


Coaches μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, εξήγησαν ότι το coaching δεν είναι ψυχοθεραπεία, ούτε συμβουλευτική. Το coaching αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του καθενός και συμβάλλει στην επίτευξη στόχων και καλύτερης επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας ομάδας. Δεν είναι κουβεντούλα μεταξύ φίλων, παρόλο του φιλικού κλίματος που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των συνεδριών. Οι coaches έχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση στο πως να θέτουν ερωτήσεις και εργαλεία για να στηρίξουν τον πελάτη τους. Το coaching, όπως αναφέρθηκε και στην ομιλία μου «Transition coaching : Αλλαγή στην επαγγελματική πορεία, ανάγκη ή επιλογή;» αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό σε στιγμές επαγγελματικών αλλαγών. Αλλαγές που συνέχεια βιώνουμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας. Με το coaching μαθαίνεις να τις διαχειρίζεσαι με βάση τις μοναδικές δεξιότητες σου, που μπορεί να έχεις ξεχάσει να χρησιμοποιείς τις στιγμές έντασης, όπως και να αντιλαμβάνεσαι τις αδυναμίες σου. Επίσης δόθηκε έμφαση στο πως επιλέγω έναν/μια coach για να διασφαλίσω υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.
Η προσέλευση στην αίθουσα του δήμου Αθηναίων Europe Direct , ξεπέρασε το αναμενόμενο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι προβληματίζονται πως θα διαχειριστούν την καθημερινότητά τους πιο αποτελεσματικά. Το coaching στην Ελλάδα γίνεται πιο γνωστό και πιο οικείο με εκδηλώσεις όπως αυτή. «Εάν καταλάβεις την ερώτηση είναι η μισή απάντηση» Σωκράτης
Μέρος της ομιλίας μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ICF ομιλία 16.5.2017

Τόνια Τσιρογιάννη
Career Coach

 

DSC 0610 copy

×

offer