• Cοαching, Επαγγελματικός Προσανατολισμός, Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

SL SITE New page ipiresies photos 2 05

 

 

Σειρά Επαγγελματικού Προσανατολισμού EvCareer

Η Evalion διαθέτει μία ειδική σειρά από τεστ και ερωτηματολόγια, κατάλληλη για χρήση για σκοπούς συμβουλευτικής σταδιοδρομίας σε εφήβους 14-18 ετών. Τα τεστ αυτά και ερωτηματολόγια μας δίνουν αντικειμενικές ενδείξεις αναφορικά με τρία ερωτήματα που απασχολούν τους/τις μαθητές/τριες «Ποιος είμαι; -Τι θέλω; -Τι μπορώ;» και αποτελούν τη βάση για να παρθούν οι πλέον ορθές αποφάσεις σπουδών και καριέρας.

 

 

 

Η σειρά Επαγγελματικού Προσανατολισμού EvCareer περιλαμβάνει τα εξής εργαλεία αξιολόγησης:

  • Τεστ Κατανόησης Κειμένου
  • Τεστ Συσχετισμού Εννοιών
  • Τεστ Αριθμητικών Προβλημάτων
  • Τεστ Αριθμητικών Ακολουθιών
  • Τεστ Διαγραμματικού Συλλογισμού
  • Τεστ Ελέγχου Δεδομένων
  • Τεστ Αντίληψης Χώρου
  • Τεστ Μηχανικής Αντίληψης
  • Ερωτηματολόγιο Προσωπικότητας
  • Ερωτηματολόγιο Αξιών
  • Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

 

Επαγγελματικός Προσανατολισμός (για εφήβους)

Το πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού της Evalion αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εργαλείο αντικειμενικής μέτρησης των ενδιαφερόντων, της προσωπικότητας, των αξιών και ικανοτήτων ενός ατόμου, προκειμένου να λάβει κατάλληλες επαγγελματικές / σπουδαστικές αποφάσεις.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια σύγχρονη διαδικασία προσφοράς συμβουλευτικής υποστήριξης, η οποία βασίζεται σε επιστημονική μεθοδολογία και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε κάθε ενδιαφερόμενο άτομο. Αναλυτικότερα, συμβάλλει στην εις βάθος διερεύνηση των επαγγελματικών επιλογών και προοπτικών του ενδιαφερόμενου ατόμου.

Προκειμένου το άτομο να διαμορφώσει μία κατάλληλη και συνειδητή απόφαση για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που θέλει, καθώς και τι του ταιριάζει. Χρειάζεται, δηλαδή, να έχει επίγνωση των δυνατών σημείων του, των σημείων προς βελτίωση, των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του που επηρεάζουν τον τρόπο συμπεριφοράς του, των αξιών του, έτσι ώστε να μπορέσει να θέσει ρεαλιστικούς στόχους για την επαγγελματική του πορεία και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην αγορά εργασίας.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός της Evalion βοηθάει το άτομο να ανακαλύψει καλύτερα τον εαυτό του, παρέχοντάς του πληροφορίες για τις ικανότητες του, τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του, τα ενδιαφέροντα και τις αξίες του, δίνοντας του τη δυνατότητα να αξιολογήσει και να συνδυάσει αυτά τα δεδομένα στα πλαίσια συμβουλευτικής/ών συνάντησης/εων, έτσι ώστε να καταλήξει σε μια συνειδητή και σωστή απόφαση, όσον αφορά στην επαγγελματική του κατεύθυνση.

 

Συμβουλευτική Καριέρας (για ενήλικες)

Η συμβουλευτική καριέρας που παρέχει η Evalion, αφορά στη συλλογή με δομημένο τρόπο (τεστ και ερωτηματολόγια) πληροφοριών σχετικών με το άτομο, ώστε στη συνέχεια να του παραχθεί η κατάλληλη συμβουλευτική καθοδήγηση για την επανατοποθέτησή του στην αγορά εργασίας ή την αλλαγή καριέρας.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ένας εργαζόμενος να συναντήσει στην πορεία της καριέρας του την ανάγκη συμβουλευτικής κατεύθυνσης αναφορικά με την αλλαγή καριέρας ή την επανατοποθέτησή του στην αγορά εργασίας. Η συμβουλευτική καριέρας που παρέχει η Evalion σε συνεργαζόμενες εταιρίες και οργανισμούς, αφορά στη συλλογή με δομημένο τρόπο (τεστ και ερωτηματολόγια) πληροφοριών που μπορεί να σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες, την προσωπικότητα ή τα κίνητρα που χαρακτηρίζουν κάποιον.

Η πληροφορία αυτή αποτελεί τη βάση της συμβουλευτικής κατεύθυνσης που παρέχεται στη συνέχεια στο άτομο από εξειδικευμένους συμβούλους, με στόχο την επανατοποθέτησή του στην αγορά εργασίας ή και την αλλαγή καριέρας που μπορεί να προκύπτει ως ανάγκη.

 

 

 

×

offer